Brabantse records op ergometer tijdens NK Indoorroeien

De innovatieve fysiologische aanpak binnen het RTC Roeien Brabant aan de hand van de Deense professor en inspanningsfysioloog Kurt Jensen heeft afgelopen weekend haar vruchten afgeworpen. Diverse verenigingsrecords sneuvelden en enkele atleten wisten zich zelfs in de Nederlandse top te racen.

In het SB-veld waren de Vidraten Wouter Borghs en Wouter Withagen vooraf als favorieten opgemerkt, wat niet geheel onterecht bleek. In een tijd van 5:52.9 won Borghs het SB-veld en werd Withagen tweede met een tijd van 5:53.7. Dit betekende zowel een nieuw Vidar-record, als ook een Nederlandse titel in het SB-veld. Ook de overige zware mannen uit Brabant lieten zich gelden, wat veel belooft met het oog op uitzendingen in 2014!

In het LSA-veld wist Thêtaan Arne Hendriks zich direct achter de Muda-tweeling te kwalificeren als derde overall. In het DSB-veld racete Merlijn Borneman zich in de picture met een vierde plek, evenals haar lichte Thêta-ploeggenoot Ellen de Boer in het LDSB-veld.